Over Annelies

AnneliesVosMijn naam is Annelies Vos. Als verpleegkundige kreeg ik al op jonge leeftijd te maken met ernstig zieke mensen. Vanuit deze achtergrond en ervaring ging ik me steeds meer verdiepen in gezondheid in de meest brede zin van het woord. Het werd een boeiende reis van vele jaren, waarin ik ook leerde wat voor mij werkt om gezond te blijven.

“Nog dagelijks verwondert ’t mij dat we in de onze maatschappij zoveel meer gericht zijn op ziek-zijn en behandelen, in plaats van gezondheid en preventie.”

Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut

Van regulier naar complementair. De dagelijkse praktijk leert dat we elkaar heel mooi kunnen aanvullen. En dat is precies wat we in onze praktijk in Ederveen ook doen, samenwerken met reguliere huisartsen en complementaire therapeuten.

Gezondheid is mijn passie en dat gun ik iedereen. Samen werken aan een haalbare en gezonde leefstijl dat is mijn ambitie. Je kunt zoveel mooie resultaten bereiken als je samen op zoek gaat naar de diepere oorzaken van onbalans. Of je nu worstelt met je darmen, net te horen hebt gekregen dat je diabetes type 2 hebt, of misschien wel preventief aan de slag wilt.

In 2012 startte ik als coach en natuurvoedingsdeskundige een eigen praktijk. In samenwerking met  Cure4Life om mensen te begeleiden op hun weg naar een gezond gewicht. Een rol die me op het lijf geschreven was en die ik nog steeds met heel veel enthousiasme vervul. Na een aantal jaren begon ik steeds meer verbanden te zien en werd ik me ervan bewust dat er voor een gezonde leefstijl meer nodig is dan alleen een gezond gewicht. Ik dook weer in de boeken en ging me verder verdiepen in stofwisselingsprocessen en hormonen. Sinds 2019 ben ik erkend paramedisch natuurgeneeskundig therapeut. Ik ben aangesloten bij de BATC, een erkende beroepsvereniging voor alternatieve geneeswijzen met voorschriften voor o.a. praktijkvoering, intervisie en scholing (waaronder ook Medische en Psychosociale Basiskennis op HBO-niveau).

Ondertussen blijf ik me actief verdiepen in alles wat met leefstijl en gezondheid te maken heeft, door het volgen van cursussen,  bij- en nascholingen. Voor een optimale gezondheid is balans belangrijk. Voeding speelt hierin een grote rol, maar ook beweging en beter leren omgaan met stress en emoties mogen natuurlijk niet vergeten worden.

Mijn werkwijze is praktisch, met respect voor mijn cliënt, waarbij ik uitga van het maximaal haalbare resultaat. Ik werk, samen met een multidisciplinair team vanuit het gezondheidscentrum in Ederveen.