Lekker en gezond eten

“Eet jij dan nooit iets lekkers?”

Hoe vaak krijg ik die vraag niet gesteld. “Natuurlijk”, zeg ik dan, “ik eet elke dag lekker EN gezond!”
Dat levert af en toe meewarige blikken op, want mijn idee van lekker en gezond eten komt vaak niet overeen met wat anderen onder ‘lekker eten’ verstaan.
Lekker eten zit ‘m wat mij betreft niet in snoep en koek, maar veel meer in kleurrijk en gevarieerd. En dat is wat ik mijn cliënten ook bijbreng. Dat heeft alles te maken met bewuste keuzes, in gezonde hoeveelheden. Daardoor voel ik me niet alleen goed, maar ik geniet er ook bewust van.

Verleidingen

Verleidingen

Verleidingen

Het valt ook niet mee. Dagelijks worden we met z’n allen blootgesteld aan verleidingen. Via reclames op t.v. en radio en wat dacht je van supermarkten? De route die je loopt leidt je langs de meest ‘lekkere’ dingen, het liefst op ooghoogte, zodat je bijna automatisch er naar toe getrokken wordt.
Vroeger liet ik me daar ook onbewust door verleiden en kwam ik soms thuis met boodschappen die echt niet op mijn lijstje stonden. Maar ja, eenmaal in huis was het natuurlijk zonde om het weg te gooien.

Gelukkig ben ik me dat bewust geworden en de keren dat ik nog in de supermarkt kom zijn nu alleen nog maar voor dingen als toiletpapier, crackers en hondenvoer (voor de hond uiteraard). Daar gaat een proces aan vooraf, je moet het ’zien’ en de bereidheid hebben om te veranderen. Niet afhaken als het even tegen zit.

Lekker en gezond eten

Lekker en gezond

En ja, ik eet elke dag lekker zoals crackers met Hüttenkäse en komkommer, volle yoghurt met noten en zaden en een heerlijk avondmaal bestaande uit diverse soorten groenten, het liefst in een combinatie van rauw en warm (gekookt, gestoomd of gegrild).
Mijn voedingsmiddelen koop ik bij voorkeur in de natuurwinkel en bij de (biologische) boer. Dat is onbespoten, uit het seizoen en vers.

In het weekend vind ik het soms leuk om iets lekkers te bakken, in de vorm van een appeltaart of notenrepen. Er zijn enorm veel recepten voor gezonde snacks, zonder allerlei toevoegingen zoals smaak- en kleurstoffen.

Af en toe een glaasje wijn is qua voeding misschien mijn grootste ‘zonde’ en ook hiervan geniet ik bewust.

Cure4Life

Nu is het tijdens het Cure4Life programma niet toegestaan om appeltaart te eten of wijn te drinken. De reden hiervan is, dat het lichaam eerst in balans moet komen. Voor een gezond gewicht moet je wel wat doen.
De beloning is een lichaam dat zowel fysiek als psychisch veel beter in balans is. Na het succesvol afronden van het Cure4Life programma kun je het je af en toe best permitteren om naast al het gezonde lekkers ook eens een minder gezonde keuze te maken.
Met mate, dan geniet je er het meest van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 − four =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>